Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

Version 1 Current »

v1.0.0

80% af al blindhed kan forebygges1

Og det første skridt er tidlig og tilgængelig screening. RetinaLyze® er en screeningssoftware, som hjælper øjenplejere med at udføre screeninger for patologiske ændringer i nethinden og synsnervehovedet, der potentielt kan indikere tidlige tegn på øjensygdomme på en sikker og effektiv måde. Det automatiserede algoritme (AI)-modul screener for tegn på øjensygdomme ved at analysere fundusbilleder. Det kan bruges som et klinisk beslutningsstøtteværktøj (CDSS) eller som et undersøgelsesværktøj sammen med telemedicin modulet.

RetinaLyze®-systemet kombinerer hastigheden og effektiviteten af kunstig intelligens med vejledningen og støtten fra telemedicin for at sænke omkostningerne ved øjenscreening og gør det muligt at tilbyde behandling til patienter over hele verden til overskuelige omkostninger. RetinaLyze®-systemet gør det også muligt for øjenfagligt personale, som optometrister, at udføre sikre og lette øjenscreeninger og derved øge tilgængeligheden af øjenscreeninger for offentligheden.

RetinaLyze screening processen

En RetinaLyze-screening udføres ved at tage et fundusbillede og uploade det til RetinaLyze-tjenesten. Du kan køre en analyse til undersøgelse af potentielle patologiske ændringer såsom mindre sorte og hvide læsioner på nethinden og farvevariationer i synsnervehovedet. De identificerede potentielle patologiske ændringer kan indikere tidlige tegn på øjensygdomme som diabetes retinopati (DR), aldersrelateret makuladegeneration (AMD) og glaukom og over 70 tegn på øjensygdomme på OCT-scanninger. Resultaterne vises for operatøren inden for 30 sekunder. Hele processen kan startes ved hjælp af en webbrowser, internetforbundet software (såsom EHR / EMR / Patient journal-systemer) eller et internetforbundet fundus-kamera.

Resultatet leveres i fire letforståelige farvekoder: rød, gul eller grøn og grå. Rødt, gult og grønt angiver alvorligheden af de fundne forandringer, og grå indikerer, at analysen ikke kunne udføres fordi billedet ikke havde acceptabel billedkvalitet. Det vil også være muligt at se en overlejring af de fundne forandringer på fundusbilledet.

Ved screening af mennesker, som antages at være raske, vil der ikke findes forandringer i 85-90% af tilfældene, og operatøren kan gemme billedet og bede patienten om at vende tilbage næste år til en ny screening.

I tilfælde af fundne forandringer skal billedet sendes til en specialist, som leverer en manuel vurdering til operatøren. I nogle tilfælde vil patienten blive bedt om at kontakte en lokal øjenlæge for yderligere undersøgelse. Denne øjenlæge udfører derefter den endelige diagnose og behandling.

Typer af automatiserede analyser

Retinalyze-systemet består af vektor- og kolorimetri-baserede algoritmer (farveanalyse). Den patenterede opfindelse omhandler en fremgangsmåde til vurdering af tilstedeværelsen eller fraværet af nethindelæsioner og skade på det optiske nervehoved i et fundusbillede.

Retinalyze kan køre flere typer analyser identificeret i systemet med forkortelserne DR, AMD, Glaucoma og OCT.

RetinaLyze DR er lavet til at fokusere på undersøgelse af potentielle patologiske forandringer såsom mindre sorte læsioner på nethinden, som kunne indikere tidlige tegn på øjensygdom som diabetisk retinopati (DR). RetinaLyze DR detekterer typiske læsioner af diabetisk retinopati som mikro-aneurismer og mindre blødninger.

RetinaLyze AMD er lavet til at undersøge de potentielle patologiske ændringer som mindre hvide læsioner på nethinden, som kunne indikere tidlige tegn på øjensygdom som aldersrelateret makuladegeneration (tør ikke ekssudativ AMD).

RetinaLyze Glaucoma undersøger et fundusbillede for at identificere farvevariationerne i det optiske nervehoved, hvilket kunne indikere tidlige tegn på øjensygdom som glaukom.

RetinaLyze OCT analyserer OCT-scanninger og detekterer over 70 tegn på patologi på 45 sekunder.

KILDER

  1. https://www.emro.who.int/control-and-preventions-of-blindness-and-deafness/announcements/action-plan-prevention-avoidable-blindness-visual-impairment-2014-2019.html

  • No labels